Architecture + Interiors

Providing a quality atmosphere to match the superb food service prepared for Capital One employees was the project goal. The design challenge was also to create a different environment than the Capital One building a few blocks away. A folding partition creates a large meeting room for various gathering types and sizes. In the dining area, some seating components are flexible for multiple seating configurations to support social functions within the space for Capital One and community partners. The space is surrounded with full height glass, allowing passing pedestrians to see some of the red pops of color in the floor, lighting, acoustical panels and fabrics. The bright airy palette is a great refresher for everyone using the facility.

 

SevOne, a digital infrastructure management software company with roots in Delaware, has opened a new Technology and Innovation Center at the University of Delaware’s Science, Technology & Advanced Research (STAR) Campus in Newark, Delaware. The Mitchell design team provided architectural, interior and graphic design sevices to create the 50,000 square-foot, 2-story space to include a first floor reception area, kitchen/break room, interactive game room areas, IT product manufacturing space, inventory storage areas and a receiving facility.

The second floor has an open office floor plan along with meeting rooms, conference rooms, an 800 square-foot training center and a 30-foot stainless steel spiral slide to the first floor – one of several amenities promoting the dynamic and collaborative culture at SevOne.
[Don Pearse Photography]

 

The completed space is a subtle, comfortable and effective working environment.Working with the EPD Group of Gore, an existing Butler Building manufacturing space was renovated into office space for an engineering group. The existing epoxy coated concrete floors, exposed steel and infrastructure were elements that inspired the design. The renovated space is adjacent to a production lab that leads to another office space, so creating a comfortable transition was one of the project goals. We increased natural lighting and views in the space by creating a lower band of windows that followed the rhythm of existing upper clerestory windows. Standards were utilized for carpet, paint finishes and furniture. New lighting and acoustical ceiling panels were designed to expose fifty percent of the existing structure and duct work.

The student run Vita Nova restaurant at the University of Delaware has established a young & vibrant new look with the help of the Mitchell Interior Design team. A wide variety of renovations, recent changes include custom decorative glass art, stained woodwork, and natural lighting in an effort to keep a mix of the old and new. Sustainable energy was put into place at minimal costs in order to comfortably uphold this high end look.  New equipment such as a state of the art cappuccino machine and gas fired pizza oven definitely add to the warm and inviting aura of the restaurant. 

 

A treasure trove of Modern Art pieces housed within a 100 year-old country estate, defined the project’s design criteria. This was not to be a ho-hum stately design; rather the requirement was outside-the-box thinking as two rooms became one, creating “The Family Bistro”. The home has Pop Art at every turn, but more importantly, it is the residence of a young family with many relatives and friends who love to eat, congregate and enjoy life around the family table.The central back-door entrance is mud room appointed with refreshed modern furnishings and an antique door suspended from brushed-stainless barn door hardware. The focal point is twenty-five linear feet of a professional stainless cook and baking line assembly. Two bar-top counters, a buffet counter segueing between the kitchen and dining,a laminated plywood puzzle table, and wall tile made up of skateboard decks are just a few of the many intricacies of the new space. No item was left for chance, as the team of builder, craftsmen, architect and designer were directed by a visionary and committed client who knew what he wanted.